Airco tips | IZI Cool airco zonder buitenunit

Airco tips | IZI Cool

Ben je op zoek naar tips over airco’s? U wilt graag een airco kopen? Vraag hier eenvoudig prijzen en modellen aan van de beste airco’s zonder buitenunit bij IZI Cool.

Airco zonder buitenunit - Airco tips

Stap 1 van 2 - Airco

Airco tips
Airco tips

 

Airco tips: hoe zorg je ervoor dat je airco klaar is voor de zomer

Nu de zomer opwarmt, wil je beginnen met je seizoensvoorbereidingen als je dat nog niet gedaan hebt.

Specifiek wil je je airco – of het nu een centrale, draagbare of raam airco is – klaar maken met onze handige zomerkoeling tips die je goed kunt gebruiken.

De volgende tips zullen je niet alleen behoeden voor oververhitting deze zomer, ze zullen ook je bankrekening behoeden voor oververhitting door hoge energierekeningen.


airco tips
airco tips

Plan een controle van je airco

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat je airco tegen een stootje kan als je hem op die broeierige zomerdagen op volle toeren moet laten draaien.

Plan een jaarlijkse onderhoudsbeurt voor je airco en laat een vakman preventief onderhoud uitvoeren, het koelmiddel peil controleren en alle mechanische problemen die je airco zou kunnen hebben aanpakken.

Zelfs als je airco perfect in orde lijkt te zijn, kan hij kleine problemen hebben die tot hoge energierekeningen kunnen leiden, om nog maar te zwijgen van nog hogere reparatierekeningen als die kleine problemen tot grote problemen uitgroeien.

Hetzelfde geldt voor raam- en draagbare airco’s. Je wilt niet dat de eerste keer dat je de airco gebruikt, is als het buiten al snikheet is.

Doe, terwijl het weer nog enigszins koel is, een paar proefjes met je airco.

Op die manier kun je eventuele problemen opsporen voordat je de extra koelkracht echt nodig hebt.


Airco zonder buitenunit


Vervang de filters van je airco

Filteronderhoud is de snelste, gemakkelijkste manier om je airco zo efficiënt mogelijk te laten werken.

Of je nu een raam-, centrale of draagbare airco gebruikt, een verstopt filtersysteem kan net zo schadelijk zijn voor je airco als voor je luchtkwaliteit.

Het is belangrijk je filters regelmatig te controleren en te vervangen, maar het is vooral belangrijk ze vóór het lente- en zomerseizoen te vervangen.

Als een filter eenmaal te vol is om te functioneren, beginnen het stof en andere zwevende deeltjes die je airco naar binnen trekt zich vast te hechten aan onderdelen in het interieur en de ventilatieopeningen te verstoppen.

Al die extra belasting zal er uiteindelijk voor zorgen dat je compressor harder en minder efficiënt gaat werken.

Het is het beste om minstens twee keer per jaar extra filters te halen.


airco tips
airco tips

Gebruik een stabiele temperatuurinstelling voor je airco

Zoek een temperatuur waar je je prettig bij voelt en hou je eraan. Hoe lager de temperatuurinstelling, hoe harder je airco zal moeten werken.

Het installeren van een programmeerbare thermostaat komt een heel eind om ervoor te zorgen dat je huis altijd comfortabel is.

Een verwante opmerking: als je huis broeierig is, zet de thermostaat dan niet op de laagste stand om de boel zo snel mogelijk af te koelen.

Het enige wat dit doet is je airco onnodig belasten.

Zet de airco gewoon op zijn normale temperatuur.

Hetzelfde advies geldt voor draagbare en raam-airco’s, vooral als het je enige koeling is.

Wacht niet tot het buiten 100 graden is om de airco op 65 graden te zetten.

Zoek een milde temperatuur die voor jou werkt en stel de airco vóór het heetst van de dag op die temperatuur in.

Op die manier zal je airco de ruimte al koel hebben als de hitte intreedt en minder hard hoeven werken om hem koel te houden.


Airco zonder buitenunit


Ruim de omgeving rond de airco op

Struiken, puin en planten kunnen in de zomer leiden tot onnodige opeenhoping rond de buitencondensor airco, wat de luchtstroom kan belemmeren.

Zorg ervoor dat je de omgeving van de condensor airco schoon en vrij houdt om hem optimaal te laten werken.

Let er bij draagbare airco’s op dat de uitlaatslang niet tot zijn maximale lengte wordt verlengd.

Dit zal de efficiëntie van de airco verminderen.

Ruim ook omringende voorwerpen op die de luchtstroom uit de airco belemmeren.

Zorg er ook voor dat er niets tegen de achterkant van de airco gedrukt wordt. Dit zal de compressor oververhitten.

Raam-airco’s moeten ook vrijgemaakt worden van obstructies om een ononderbroken luchtstroom te verzekeren.

Verwijder ook eventuele horren op je raam als je een raam airco gebruikt.


airco tips
airco tips

Andere manieren om jezelf koel te houden

Er zijn andere manieren waarop je in de zomer koel kunt blijven zonder dat je zo op je airco hoeft te vertrouwen.

Als je buiten sport, probeer dan je schema zo te veranderen dat je óf ’s morgens vroeg óf ’s avonds laat sport als het niet zo warm is.

Zo voorkom je dat je de airco moet aanzwengelen als je weer binnen uit de hitte komt.

Het is ook een goed idee om een spray-fles met water in de koelkast te bewaren, zodat je jezelf een snelle sprenkeling kunt geven als je terug in huis komt na het sporten of tuinwerk.

Je kunt zelfs een paar ijsblokjes aan je spuitfles toevoegen voor een beetje extra verfrissing.

Behalve een spuitflesje water is het ook een goed idee om een lotion of crème in de koelkast te bewaren, zodat je die op vermoeide voeten kunt smeren na het rondlopen in de zomerse hitte.

Zorg ervoor dat je op warme dagen veel water drinkt, niet alleen om koel te blijven, maar ook om gehydrateerd te blijven.

Probeer, als je kunt, altijd een flesje water in de vriezer te hebben, zodat je het kunt pakken als je op pad gaat.

Het smeltende ijs zal het water lekker koel houden.

Blijf uit de buurt van alcoholische en cafeïne-houdende dranken, want die kunnen tot uitdroging leiden.

Als je honger hebt, kies dan voor kleine hapjes en kleine maaltijden die bestaan uit koud fruit of magere zuivelproducten.

Door heet eten boven een heet fornuis te koken, oververhit je niet alleen jezelf, je laat ook je airco harder werken om de hogere temperaturen tegen te gaan.

Als je toch iets op het fornuis aan het koken bent, is het aan te raden je afzuigkap aan te zetten om wat van de hitte te helpen verdrijven.

Of je nu een centrale, draagbare, of raam airco gebruikt, met deze zomerkoeling tips blijven jij en je huis dit zomerseizoen zeker lekker koel.


airco tips
airco tips

 

Mensen zoeken ook naar: tips gebruik airco in huis | mobiele airco met buitenunit | afvoer mobiele airco maken | airco zonder buitenunit | muurdoorvoer mobiele airco | afvoerslang airco | hoe lang mag een airco aan staan | afvoerslang mobiele airco verlengen | tips gebruik airco in huis | mobiele airco met buitenunit | afvoer mobiele airco maken | luchtstroom airco slaapkamer | airco zonder buitenunit | airco tips thuis | airco tips huis | airco tips auto | mobiele airco tips | auto zonder airco tips | split airco tips | keelpijn door airco tips | keelpijn airco tips | mobiele airco tips